10 Haziran 2021 Perşembe

P4C ile Renkli Düşünceler eTwinning Projesi

    Kuruculuğunu Emine TATAR ve Rahime Rana AYDIN'ın yaptığı Türkiye'den Arzu ERÇİN, Orhan KILIÇ, Ramazan SARAÇ, Reşit DEMİR,Rukiye DOĞRU GÜVEN, Sabah SEZGİN,Sabriye Duygu DELİBALTA,Zehra CİĞERCİ ve Azerbaycan'dan Tarana MUXTAROVA'nın olduğu ;

     P4C ile Renkli Düşünceler projemizde hedefimiz çocuklara “Çocuklar için Felsefe (P4C) ile eleştirel düşünme , yaratıcı düşünme, birlikte düşünme, özenli düşünme, etkin dil kullanabilme, bağlantılı konuşabilme gibi daha pek çok kazanımı kazandırmaktı. Yaptığımız 4 farklı soruşturma ile hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Öğretmenlerimizin proje başında yaptıkları hazır bulunuşluluk değerlendirmeleri ile proje sonu öğrenci değerlendirmelerinde oldukça yüksek oranda ilerleme kaydedildiğini gördük.

    Projemizde 10 Türk , 1 Azerbaycan’dan 11 ortak yaklaşık 400 öğrenci ile çalıştık. Projemizde P4C eğitici eğitmeni olan Arzu Erçin ortağımız tarafından P4C ile ilgili öğretmen eğitimi verilmiştir. Uygulamalı öğretmen soruşturmaları yapıldıktan sonra ortak olarak belirlenen temalar ile ilgili uyaranlar önce öğretmenler arasında daha sonra öğretmenin kendi öğrencilerine uygulaması şeklinde gerçekleşmiştir. Proje sonunda yapılan güven konulu soruşturmada Türkiye Azerbaycan arası öğrenci soruşturması olarak ortak uyaran soruşturulmuştur.

    Öğrencilerimizde ilk soruşturma ile son soruşturma sonrasında eleştirel , farklı, iş birlikçi, özenli düşünme becerilerinde oldukça pozitif yönde bir ilerleme görülmüştür. Dil becerilerinde, kendini ifade etmede, kendi görüşünü oluşturmada P4C soruşturmaları çok etkili olmuştur. Bu da özgüven gelişimine yansımıştır.


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa