3 Şubat 2021 Çarşamba

''ROBOT ON MY DREAM(HAYALİMDEKİ ROBOT)''eTwinning Projesi

               

                Kuruculuğunu Türkiye'den Derya KIPIK ve Azerbaycan'dan Natavan MUSTAFAZADE'nin yaptığı 10'u Türkiye'den 5'i Azerbaycan 'dan olmak üzere 15 Öğretmen ve yüzlerce öğrenci ile başlayan bir eTwinning projesidir.

               Projede öğrencilerin dijital materyal üretim sürecine dahil olmaları ve süreci yönetmeleri önceliklidir. Ortaklarla birlikte karar verilen Sanal ve Artırılmış Gerçeklik uygulama ve oyunların tamamını,robotları,öğretmenleri rehberliğinde öğrenciler kendileri tasarlayacaklardır. Günümüzde Akıllı evler, akıllı arabalar, akıllı telefonlar, insansız hava ve su altı araçları, insansız robotlar ve iletişim ve uzay çalışmaları çok hızlı bir şekilde gelişmekte.
Bu bağlamda öğrencilerimizin bu teknolojiler hakkında fikir sahibi olmaları ve belki de bu teknolojilerin üretimine katkı sağlayabilmeleri için okullarda robotik kodlama takımları kurulmalı yaparak ve yaşayarak öğrenme faaliyeti gerçekleştirmelidir.

              Proje boyunca Zeplin Kodlama Atölyesindeki değerli öğretmenler tarafından öğrencilere; ardunio,kodlama,robotik kodlama,scratch alanlarında öğrenci yaş seviyelerine uygun olarak haftalık eğitimler verilecek olup eğitimler sonunda öğrenciler kendi tasarımlarını sergileme fırsatı bulacaklardır.

             Projenin sonucunda teknolojiyi verimli kullanan,kodlama eğitimlerini alarak kendi tasarımlarını oluşturabilen öğrenciler hedeflenmektedir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa